Publicatie Rapporten

Hier vind u publicatie rapporten van de Stichting Hondekop

RSIN: 8043.10.658

Stichting Hondekop is aangemerkt als een algemeen nut beogende instelling (ANBI).
Hierdoor genieten onze donateurs belastingvoordeel.

Ten behoeve van de registratie als ANBI maakt de Stichting Hondekop melding van het volgende:

Bezoldigingsbeleid

Alle bestuursleden en vrijwilligers verrichten hun werkzaamheden
onbezoldigd. De stichting heeft geen werknemers in dienst.
In uitzonderingsgevallen worden de daadwerkelijk gemaakte reis- en
verblijfskosten vergoed die bestuursleden en/of vrijwilligers hebben
gemaakt terwijl zij op verzoek van Stichting Mat'54 Hondekop-vier
werkzaamheden hebben uitgevoerd en die op geen andere wijze vergoed
konden worden.

Klik hier voor het publicatie rapport van 2014
Klik hier voor het publicatie rapport van 2015
Klik hier voor het publicatie rapport van 2016
Klik hier voor het publicatie rapport van 2017
Klik hier voor het publicatie rapport van 2018
Klik hier voor het publicarie rapport van 2019

Let op, om het publicatierapport te bekijken heeft u adobe reader nodig.

Bij het opknappen van de schortplaten zijn alle hendels gedemonteerd. Deze zijn stuk voor stuk grondig schoongemaakt en daarna voorzien van een nieuw laagje verf.
Bij één van de buitenste cabineramen was de nodige roest ontstaan. Deze roestplek is door onze lasser uitgeslepen en vervangen door nieuw plaatwerk.

Door de corona crisis lagen de werkzaamheden in Roosendaal een paar maanden stil. Maar in juni werd besloten om weer verder te gaan. Uiteraard met het volgen van de regels die door het RIVM zijn opgelegd.

Tijdens het opknappen werd zelfs nog een uniek onderdeel van een gesloopte Beneluxhondekop bewaard ontdekt!

Draaistelrevisie

De draaistellen van de trein zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van de treinstel. Hierin zitten de motoren, remmen en ze zorgen voor een comfortable rit. De krachten die zo'n draaistel verwerkt zijn enorm. Vandaar dat het belangrijk is dat ze in optimale conditie zijn.

Onderzoek heeft uitgewezen dat de wielen van een aantal draaistellen van de 766 dicht bij de afkeurmaten zitten. Vandaar dat een start is gemaakt met de revisie van Beneluxdraaistellen zodat deze tijdelijk onder de 766 kunnen.