Revisie benelux deel 43

In de loop der jaren waren een aantal hoofdsteunen behoorlijk verkleurd. Een vrijwilliger vond geschikte verf om dit probleem aan te pakken. Het werd uitgeprobeerd op een hoofdsteun en de eerste resultaten waren al bevredigend.

Voor het terugplaatsen van de banken, werden deze goed schoongemaakt. Na plaatsing ziet de grote coupé van de BDk 220902 er al erg goed uit!

Aan alle details wordt gedacht. Zo ook het opnieuw grijs schilderen van de zijkanten van de bagagerekken, dat deel uit maakt van de draagconstructie.

Ook op technisch gebied worden er vorderingen gemaakt. Zo heeft één van onze vrijwilligers een voedingsunit gemaakt, hiermee kunnen we diverse elektrische onderdelen testen op hun functioneren.
In de bagageafdeling zit het bedieningspaneel voor de treinverlichting en de verwarming. Deze is in zijn geheel gereviseerd en weer terug geplaatst.

Dit alles met grote dank aan de vrijwilligers die hier hard aan hebben gewerkt. Wordt vervolgd.

Wilt u ons helpen met het opknappen van Benelux Hondekop 220902 en Hondekop 766? Stuur dan een mail naar vrijwilliger@mat54.nl. Minimale leeftijd is 18 jaar.
En wilt u donateur worden? Dat kan via onze webshop www.hondeshop.nl.

Tekst: Fermon Bosman en Bert Veldhoen.
Foto’s: Piet Lauwen, Bert Veldhoen en Robin Meulenkamp.

Met dank aan onze sponsors:

Nieuws

Revisie benelux deel 46

Revisie benelux deel 46

Na het schoonmaken werden de schortplaten in de beschermende menie gezet. In de BDk 220902 is de conducteursruimte nu helemaal compleet en mooi schoongemaakt. Voor de wc in hetzelfde rijtuig is het bakje voor de papieren doekjes geheel opgeknapt.

Revisie benelux deel 45

Revisie benelux deel 45

In de maand juli is er hard gewerkt om de bagage afdeling op te knappen. De vele kasten aan de wanden zijn geschuurd en opnieuw geschilderd. De binnenste raamlijsten zijn geschuurd en weer in een frisse kleur gespoten

Revisie benelux deel 44

Revisie benelux deel 44

Nu het interieur van de BDk 220902 grotendeels klaar is, kunnen er andere zaken aangepakt worden. Zoals de eerder gedemonteerde klapzitjes. De vloer van het bagageafdeling werd ook niet vergeten.