Revisie benelux deel 44

Nu het interieur van de BDk 220902 grotendeels klaar is, kunnen er andere zaken aangepakt worden. Zoals de eerder gedemonteerde klapzitjes.

Deze werden grondig schoongemaakt, de houders en steunpunten werden geschilderd en vervolgens werd het geheel weer op het balkon geplaatst.

Ook het domein van de Hoofdconducteur werd aangepakt. Zo werd o.a. de bak naast het raam eruit gehaald, in de werkwagen geschuurd en opnieuw geschilderd en na droging werd deze bak weer teruggeplaatst. Het gehele hok werd grondig schoongemaakt zodat de Hoofdconducteur er weer kan verblijven tijdens een toekomstige rit.

De schoonmaakwerkzaamheden gingen verder in het bagagegedeelte. Hier werden de schuifdeuren aan de binnenkant schoongemaakt.

De vloer van het bagageafdeling werd ook niet vergeten. Deze werd grondig geschuurd en zal binnenkort geschilderd worden.

Een vrijwilliger neemt soms ook werk mee naar huis. Zo ook de strips van de bagagevloer. Deze werden bij hem thuis grondig schoongemaakt.

Met de nodige moeite is het plafond in het bagageafdeling terug geplaatst.
Tot slot nog even naar het dak. Hier werd gewerkt voor de toekomstige luchthapper van de tractiemotoren.

Dit alles met grote dank aan de vrijwilligers die hier hard aan hebben gewerkt. Wordt vervolgd.

Wilt u ons helpen met het opknappen van Benelux Hondekop 220902 en Hondekop 766? Stuur dan een mail naar vrijwilliger@mat54.nl. Minimale leeftijd is 18 jaar.
En wilt u donateur worden? Dat kan via onze webshop www.hondeshop.nl.

Tekst: Fermon Bosman.
Foto’s: Herman Zondag, Allan Freije, René Bogers, Bert Veldhoen en Robin Meulenkamp.

Alle genoemde partijen steunen de Stichting Hondekop en de verfactie door kennis, sponsoring en werken tegen kostprijs zodat het mogelijk wordt om de treinen te voorzien van een mooi nieuw uiterlijk.

Nieuws

Revisie benelux deel 46

Revisie benelux deel 46

Na het schoonmaken werden de schortplaten in de beschermende menie gezet. In de BDk 220902 is de conducteursruimte nu helemaal compleet en mooi schoongemaakt. Voor de wc in hetzelfde rijtuig is het bakje voor de papieren doekjes geheel opgeknapt.

Revisie benelux deel 45

Revisie benelux deel 45

In de maand juli is er hard gewerkt om de bagage afdeling op te knappen. De vele kasten aan de wanden zijn geschuurd en opnieuw geschilderd. De binnenste raamlijsten zijn geschuurd en weer in een frisse kleur gespoten

Revisie benelux deel 44

Revisie benelux deel 44

Nu het interieur van de BDk 220902 grotendeels klaar is, kunnen er andere zaken aangepakt worden. Zoals de eerder gedemonteerde klapzitjes. De vloer van het bagageafdeling werd ook niet vergeten.