Revisie benelux deel 47

Het wc-hok van de BDk 220902 is verder compleet gemaakt. Zo is de eerder opgeknapte handdoekbakje en de grondig schoongemaakte wc teruggeplaatst.

Door naar de cabine van de BDk 220902. Vanwege technische en schoonmaak werkzaamheden is deze gedeeltelijk gedemonteerd. Het middelste cabineraam van de 220902 heeft een verwarmingsruit. Deze is in de werkwagen schoongemaakt en doorgemeten zodat deze weer goed functioneert.

Opvallend detail: Ook op dit punt weken de Benelux Hondekoppen af van hun binnenlandse soortgenoten. Want de “normale” Hondekoppen hadden in de cabine drie van deze verwarmingsruiten. Zo ook onze 766.

Het opknappen van de schortplaten ging ook verder. Zo ook de schortplaat voor de accu’s. Na grondige reiniging werd ook deze plaat in de beschermende menie gezet.

Ook de tussenschotten, waar de schortplaten aan bevestigt worden, werden in de juistekleur grijs geschilderd.

In de BDk 220902 waren in een eerder stadium de oude vergeelde en aangetaste opschriften en stickers verwijderd. Er zijn nieuwe stickers gemaakt en deze werden zo goed mogelijk op de juiste plaats aangebracht. De meeste stickers zijn tweetalig, zoals dat hoort in een Benelux Hondekop.

Dit alles met grote dank aan de vrijwilligers die hier hard aan hebben gewerkt. Wordt vervolgd.

Wilt u ons helpen met het opknappen van Benelux Hondekop 220902 en Hondekop 766? Stuur dan een mail naar vrijwilliger@mat54.nl. Minimale leeftijd is 18 jaar. En wilt u donateur worden? Dat kan via onze webshop www.hondeshop.nl.

Tekst: Fermon Bosman.
Foto’s: Allan Freije, René Bogers, Fermon Bosman en Bert Veldhoen.

Met dank aan onze sponsors:

Alle genoemde partijen steunen de Stichting Hondekop en de verfactie door kennis, sponsoring en werken tegen kostprijs zodat het mogelijk wordt om de treinen te voorzien van een mooi nieuw uiterlijk.

Nieuws

Revisie benelux deel 51

Revisie benelux deel 51

Na het terugplaatsen van de verwarmingselementen onder de zittingen, werden voor de verwarmingselementen, de roosters teruggeplaatst. En onder de BDk 220902 werden de accu’s teruggeplaatst. In de ABk 220902 nadert de keuken zijn voltooiing.

Revisie benelux deel 50

Revisie benelux deel 50

In de cabine van de BDk 220902 zijn vele onderdelen weer terug geplaatst en is de cabine- en meetverlichting weer werkend gemaakt, schakelaars voor de rode sluitlichten vervangen door 2 nieuwe exemplaren. De 1e en 2e klascoupés zijn weer ingericht

Onderhoudsrit 766

Onderhoudsrit 766

Dienstregeling overbrenging Mat’54-treinstel 766 naar Leidschendam.

Datum: vrijdag 15 maart 2024