Revisie benelux deel 49

Allereerst de cabine van de BDk 220902. Hier zijn de nodige onderdelen gedemonteerd die in de werkwagen werden opgeknapt.

Er is weer veel werk verzet in de ABk 220902. Zo zijn de binnenste raamlijsten weer teruggeplaatst na een schilderbeurt.

In de aparte 1 e klasse coupes is een begin gemaakt met het terugplaatsen van het interieur. Zo is eerst in het plafond nieuwe isolatie aangebracht. Daarna konden de plafondplaten terug worden geplaatst.

Later werden de nieuwe wandpanelen geplaatst. Ook is er een begin gemaakt met het terugplaatsen van de bankframes.

In Nieuw-Vennep stonden onze containers met reserve onderdelen van onze Hondekoppen. Deze moesten daar weg en zijn nu in Roosendaal bij onze Benelux Hondekop geplaatst.

In het vorige maandverslag was te lezen dat een gedeelte van de kopwand van de BDk 220902 blauw was geschilderd. Nu is bijna de gehele kopwand mooi blauw.

Nadat de verf voldoende gedroogd was, kon men de opgeknapte connectors terugplaatsen.

Dit onderdeel uit de cabine, wat zich achter de machinist bevindt, is ook grondig opgeknapt.

Dit alles met grote dank aan de vrijwilligers die hier hard aan hebben gewerkt. Wordt vervolgd.

Wilt u ons helpen met het opknappen van Benelux Hondekop 220902 en Hondekop 766? Stuur dan een mail naar vrijwilliger@mat54.nl. Minimale leeftijd is 18 jaar. En wilt u donateur worden? Dat kan via onze webshop www.hondeshop.nl.

Tekst: Fermon Bosman.
Foto’s: Allan Freije, Misha van Stiphout en Bert Veldhoen.

Met dank aan onze sponsors:

Alle genoemde partijen steunen de Stichting Hondekop en de verfactie door kennis, sponsoring en werken tegen kostprijs zodat het mogelijk wordt om de treinen te voorzien van een mooi nieuw uiterlijk.

Nieuws

Werkzaamheden te Luik

Werkzaamheden te Luik

Dinsdag 28 November zijn we om 6.30 uur richting Luik gereden, we waren vroeg vertrokken omdat de files rondom Antwerpen berucht zijn en inderdaad liepen we al vast voor Antwerpen. Op de ring viel het gelukkig mee en dachten dat we het ergste achter de rug hadden maar helaas. Na Antwerpen was het ook raak en mede hierdoor kwamen we pas om 10.00 uur in de werkplaats te Luik.

Revisie benelux deel 49

Revisie benelux deel 49

In de cabine van de BDk 220902. Hier zijn de nodige onderdelen gedemonteerd die in de werkwagen werden opgeknapt. In het vorige maandverslag was te lezen dat een gedeelte van de kopwand van de BDk 220902 blauw was geschilderd. Nu is bijna de gehele kopwand mooi blauw.

Revisie benelux deel 48

Revisie benelux deel 48

Uit de cabine van de BDk 220902 werden diverse onderdelen gedemonteerd om ze in de werkwagen of thuis op te knappen. De paneelmeters werden door een vrijwilliger mee naar huis genomen en daar opgeknapt.