Revisie benelux deel 51

Na het terugplaatsen van de verwarmingselementen onder de zittingen, werden voor de verwarmingselementen, de roosters teruggeplaatst. Dit gebeurde in alle aparte coupes.

Onder de BDk 220902 werden de accu’s teruggeplaatst. Dit gebeurde met de nodige moeite want dit zijn niet de lichtste onderdelen van de Benelux Hondekop.

In de ABk 220902 nadert de keuken zijn voltooiing. Later werden er bij de planken onder het werkblad nog relingen aangebracht. Dit om te voorkomen dat spullen die daar staan op de grond vallen.

In het gangpad van de ABk 220902 werden de plafondplaten weer teruggeplaatst.

Op 9 en 11 mei werd een groot gedeelte van het interieur uit oude Hondekoppen verkocht aan liefhebbers. Voor die tijd werden de beste interieurdelen apart gehouden om eventuele kapotte delen te kunnen vervangen.

Dit alles met grote dank aan de vrijwilligers die hier hard aan hebben gewerkt. Wordt vervolgd.

Wilt u ons helpen met het opknappen van Benelux Hondekop 220902 en Hondekop 766? Stuur dan een mail naar vrijwilliger@mat54.nl. Minimale leeftijd is 18 jaar. En wilt u donateur worden? Dat kan via onze webshop www.hondeshop.nl

Tekst: Fermon Bosman.
Foto’s: Allan Freije, René Bogers, Robin Meulenkamp en Arie Bert Versteeg.

Met dank aan onze sponsors:

Alle genoemde partijen steunen de Stichting Hondekop en de verfactie door kennis, sponsoring en werken tegen kostprijs zodat het mogelijk wordt om de treinen te voorzien van een mooi nieuw uiterlijk.

Nieuws

Revisie benelux deel 51

Revisie benelux deel 51

Na het terugplaatsen van de verwarmingselementen onder de zittingen, werden voor de verwarmingselementen, de roosters teruggeplaatst. En onder de BDk 220902 werden de accu’s teruggeplaatst. In de ABk 220902 nadert de keuken zijn voltooiing.

Revisie benelux deel 50

Revisie benelux deel 50

In de cabine van de BDk 220902 zijn vele onderdelen weer terug geplaatst en is de cabine- en meetverlichting weer werkend gemaakt, schakelaars voor de rode sluitlichten vervangen door 2 nieuwe exemplaren. De 1e en 2e klascoupés zijn weer ingericht

Onderhoudsrit 766

Onderhoudsrit 766

Dienstregeling overbrenging Mat’54-treinstel 766 naar Leidschendam.

Datum: vrijdag 15 maart 2024